Groen & kunst

Een selectie van andere initiatieven rond ‘natuur’ van mijn hand.

PLANTEGROND – wonderlijke wandeling in elf stappen – ontwikkelt tijdens ‘Kunst Op Volle Grond’ een tentoonstelling in 2022.
PLANTEGROND handelt over onder meer kraaktuinen, groenspraak, toekomstbos en een dichtende dieffenbachia. Overal uit te voeren. Op elke locatie mogelijk.

PLANTEGROND wonderlijke wandeling in elf stappen

ZOO, de vegetarische dierentuin – Installatie tijdens de Paltzbiënnale 2018 te Soest.
‘Onder het motto ‘Dieren eruit! Planten erin!’ moet het Faunahuis op landgoed de Paltz een plek worden voor planten met dierennamen. Met de Vegetarische Dierentuin neemt PJ Roggeband, indachtig de gevonden aantekeningen van de voormalige eigenaar, een groene revanche.’

Logo ZOO, de vegetarische dierentuin
Informatiebord – onderdeel van installatie

Sociaal kunstproject NOOTGROEN (2012 – 2020)
Langlopend project i.s.m. Ienke Kastelein en Hans van Lunteren zorgt voor een levendige, groene verbinding tussen bewoners van de buurten Plan West & Windlusthof van de gemeente Nootdorp / Pijnacker. Meer informatie. Op de foto de draagbare kas.

PLANTEGROND = PLATTEGROND + GROEIPAPIER (2016)
Deze UITVOUWTUIN kan gebruikt worden in allerhande noodsituaties. Deze uitgave bevat naast de broodnodige informatie (o.a. kaart, vluchtroutes, woordenlijst) en ontspanning (kort verhaal, poëzie) ook in het papier verwerkte zaden om een tijdelijke tuin mee aan te leggen.

BUITENKAMER – interventie (2013)
Standplaats voor haagwinde. Het serene beeld van de Heilige Elisabeth, centraal in de kloostertuin, is ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Hortus Conclusus’ in Museum voor Religieuze Kunst Uden ingekleed als een omsloten tuin. Met deze ingreep in de strak geordende tuin wordt er weer ruimte gegeven aan de verwildering.

INSECTENARK (2016)
Lancering van het insectenbotel, het eerste varende insectenhotel ter wereld bij PopinnPark Amsterdam.

WEGWIJSBOOM (2014 – 2018)
Tekening uit serie.

MASKARADADA (2015)
Serie maskers gemaakt van de leerachtige bladeren van de stranddruif tijdens artist in residence bij Ateliers 89 op Aruba.